El Consell aprova els decrets llei per a la concessió de 662 milions d’euros destinats al sector empresarial i del transport públic afectats per la COVID-19

El Consell aprova els decrets llei per a la concessió de 662 milions d’euros destinats al sector empresarial i del transport públic afectats per la COVID-19

– El decret llei per a la solvència empresarial regula el marc normatiu per a la distribució de 647 milions d’euros a empreses valencianes
– Les ajudes per al sector del transport públic arriben als 15 milions d’euross


El Consell ha aprovat dos decrets llei pels quals es regula la concessió d’un total de 662 milions d’euros destinats a donar suport al sector empresarial i del transport públic de la Comunitat Valenciana afectat per les conseqüències de la pandèmia per la COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha intervingut en roda de premsa des de Guardamar del Segura, on s’ha reunit el Govern Valencià per a commemorar el 750 aniversari de la concessió del títol de vila real a aquesta localitat alacantina, ha explicat que el nou paquet d’ajudes aprovades pretén “pal·liar els greus efectes econòmics i socials que continua tenint sobre els valencians i valencianes el virus de la COVID-19”.

D’aquesta manera, el Consell ha aprovat, d’una banda, el Decret llei de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19.

Aquest decret llei té com a objectiu, per tant, el desenvolupament del Reial decret llei 5/2021 de l’Estat, que estableix una línia COVID-19 d’ajudes directes a persones autònomes i empreses per a reduir l’endeutament subscrit a partir de març de 2020.

La vicepresidenta ha assenyalat que el decret llei regula “el marc normatiu per a la concessió del fons del Pla Resistir Plus, amb l’objectiu que cap empresa que fora viable en 2019 es veja obligada a tancar com a conseqüència de la crisi generada per la pandèmia”.

Oltra ha indicat que el nou pla d’ajudes permetrà injectar 647 milions d’euros a empreses valencianes de 184 sectors d’activitat, “la qual cosa suposa duplicar la xifra inicial de sectors beneficiaris que estaven inclosos inicialment”.

Per tant, amb la nova regulació, les ajudes arribaran a sectors com el tèxtil, el calçat, la ceràmica o el plàstic “per a donar suport a la seua activitat i mantindre l’ocupació, així com possibilitar l’adaptació a la digitalització, la sostenibilitat i la resiliència”, ha destacat la vicepresidenta.

En aquest sentit, Oltra ha recalcat que l’objectiu és “reforçar el teixit productiu valencià per a caminar cap a la reactivació econòmica i la generació de llocs de treball i, al mateix temps, fer front a les dures conseqüències de la pandèmia o avançar en la transformació del nostre model productiu”.

Ajudes per al transport públic

D’altra banda, el Consell ha aprovat el Decret llei de mesures extraordinàries dirigides a empreses del sector del transport públic i que s’han vist afectades econòmicament per la COVID-19.

La vicepresidenta ha explicat que es tracta de 15 milions d’euros en ajudes “destinades a les persones físiques o petites i mitjanes empreses, titulars d’autoritzacions de transport públic discrecional de viatgers i viatgeres amb autobús per carretera amb domicili en territori valencià”.

La quantia consistirà en una aportació única de 8.400 euros per a cada beneficiari per cada vehicle.

Rogamos consulten nuestra página web, App y Redes Sociales.

https://es.linkedin.com/in/josep-balaguer-mir-994a69188

https://www.facebook.com/balaguer.assessors/

https://twitter.com/BAssessors

https://www.instagram.com/balaguerassessors/

13/05/21

Atentamente,

logo balaguer assessors-1-.jpg

De | 2021-05-13T15:56:56+00:00 13 mayo 2021|Noticias|